Detaily

Canada


II BY IV DESIGN


Obchody


Nechte se inspirovat

Interiér, Obchod, Obchody


SAVE PROJECT

Informace o produktu

Umístění prodejny ikonické zahraniční čokoládovny PATH v Totontu bylo dokončeno v roce 2013. Když byl pověřený úkolem navrhnout a shrnout interiér pro předvádění prémiové čokolády v maloobchodní prodejně, nabízené na prominentní m místě ve středu města s rušnou dopravou, chtěl návrhář zkusit něco nového s návrhem osvětlení, aby toto přední místo oddělit.

Předchozí místa používala osvětlení cesty s řadou závěsných svítidel s označením visících nad pokladní oblastí. Návrh osvětlení odklánějící se od norem značky, který byl součástí návrhu interiéru, uvádí prvotřídní upínadla MINIGRID IN TRIMLESS REO. Standardní značková závěsná svítidla byla přemístěna k přednímu vstupu do obchodu a zavěšena nad prominentní, kulatou výstavní desku k vytvoření většího faktoru ohromení pro procházející kolem u vchodu do obchodu.

Na předcházejících místech měla značka problémy s jejich prémiovým červeným obalem, který se pod stávajícím osvětlením zdál oranžový. Z tohoto důvodu byli chápaví k alternativě navržené týmem návrhářů, který použil žárovky s vyšším indexem podání barev, umožňující pravdivější vyobrazení výrobku.

LED svítidla byla přirozeným výběrem pro tento projekt, určeným citlivostí výrobku na světlo. Maloobchodní místo je otevřeno 8-9 hodin denně, což dělá LED diody dobrým výběrem z hlediska spotřeby elektřiny a údržby. Použití dobře zkonstruované LED diody na časovači, s životností 50,000+ hodin, umožňuje zhruba 15-17 let bezúdržbového osvětlení.

Podzemní umístění tohoto nejdůležitějšího obchodu představovalo z hlediska osvětlení řadu výzev. Nízké stropy, omezený prostor, parkoviště pod obchodem a přítomnost mechanických systémů nad, to všechno muselo být zohledněno. Návrháři osvětlení pracovali úzce se strojními inženýry, aby zajistili, že u rozmístění osvětlení nebudou žádné rozpory. V oblasti baru musela být upínadla uprostřed projektu seřízena kvůli kompletní konstrukci stropu. Bylo navrhování snížené světlo, ale nakonec bylo nahrazeno nástropním.

Z hlediska designu doplňuje osvětlení cíl vytvoření čistého, minimalistického interiéru. Odchylka od typického značkového obchodu, klient byl potěšen zvýšeným vytvořeným prostředím. Způsob, kterým design osvětlení přispívá k vyprávění příběhu o výběrovém výrobku, to zdůrazňuje a překrásný interiér upozorňuje na to nejdůležitější. Využití upínadel bez zastřižení umožňuje, aby osvětlení bylo v pozadí nabídky výrobků, vytvářelo úžasný vizuální efekt a udržovalo čistý, jednoduchý strop.

Rozpočet projektu splnil očekávání klienta a aktuálně byli potěšeni zvýšením prodeje, z kterého mělo nově navržené umístění této vlajkové lodi prospěch.

Projekty, které nás baví

zpět nahoru