Gegevens

België


Govaert & Vanhoutte


IB Lichtateljee


Winkels


Laat je inspireren

Buiten, Kledingzaak, Winkels, Binnen


BEWAREN

Projectinformatie

Om het gebouw van Scalini de nodige visibililteit te geven, kozen Govaert &Vanhoutte Architects voor een concept van een gereduceerde sokkel waarop een geperforeerde box gepositioneerd staat in combinatie met een kleinschalig rechthoekig dakvolume. Speciaal is de kokervormige ontwikkeling van de verdiepingsuitbouw, terwijl op de achterzijde een afwisselend volumespel ontstaat dat zich in de kleinschaligere woningbouw in de Breskenslaan inschrijft.

Architect Tommy Van den Brandt: “Het pand bestaat uit een betonstructuur uit wit-grijs zichtbeton, die met grote aluminium raampartijen werd ingevuld. Zo zijn de voorgevels en de zijgevel op de eerste verdiepging volledig beglaasd. De penthouse werd in een gebleekte houten afwerking uitgevoerd.

Binnenin werden de wanden afwisselend geschilderd en gestoffeerd. Qua vloeren werd voor gepolierd beton gekozen. Mooie accenten zijn de centrale trap in zichtbeton, begrensd door een open uitstalrek in massief messing, en het betaaleiland dat werd afgewerkt in witte pastellone met een achterliggende wand die gedeeltelijk met natuursteen is bekleed.

Doorheen de winkel werd er consistent voor het Spy gamma gekozen, een combinatie van de Spy trimless inbouw en MaxiSpy ON AD als flexibele trackverlichting.

Architecten: Govaert & Vanhoutte
Lichtontwerp: IB Lichtateljee

Projecten in de kijker

Terug naar boven

Hi there!

We noticed you may be located in the U.S.

Would you like to...

Go to
deltalight.us

View full products available to the us market

Go to
deltalight.com

View full catalogue (all products are not listed for the us market)