Bezoekt u binnenkort Delta Light HQ? Momenteel zijn er wegenwerken die de bereikbaarheid kunnen hinderen. Lees hier hoe u ons vlot kunt bereiken.

Gegevens

Nieuw-Zeeland


Studio 2 Architects


Residentieel


Laat je inspireren

Buiten, Residentieel, Binnen, Gang, Keuken, Woonkamer


BEWAREN

Projectinformatie

The Crossing is een privéwoning gebouwd op de hoogvlakte die uitkijkt over Pakiri Beach. Bij de bouw zijn slechts enkele materialen - beton, blauwstaal en geolied cederhout - gebruikt om een krachtige, buitengewoon dynamische ruimte te creëren die de eigenaar, een professionele schrijver, echte flexibiliteit biedt om mensen te ontvangen en om in alle rust te kunnen werken.

De vorm van het huis is heel strak en sculpturaal met elementen die verwijzen naar de traditionele stalen boerderijgebouwen en naar het indrukwekkende landschap. Door zijn uitgekiende ligging op de top van de heuvel vangt het huis veel zon en biedt het een weids uitzicht.

Het huis is ontworpen rond twee hoofdassen: een lange noord-zuidgang (die buiten wordt doorgetrokken in de vorm van een betonnen pad van 10 meter lang dat naar de voordeur leidt) en een dwarse oost-westgang. Dit kruispunt is belangrijk: de woning ontleent er haar naam 'The Crossing' aan en het splitst het huis ook op in de 'donkere' slaapkamers en de 'lichte' leefruimtes. Dit cruciale designelement werd extra benadrukt door al in de ontwerpfase een lichtdesigner in te schakelen. Een trap leidt naar een werkruimte boven de keuken en omkadert een zicht op Pakiri Beach.

De voorzijde van het huis is flexibel met grote schuifdeuren zodat je zowel binnen als buiten tijd kunt doorbrengen op het betonnen terras dat met zijn ontwerp de daklijn herhaalt en benadrukt. Het huis is bekleed met terneplaten (vertind koper), die één ononderbroken 'omhulsel' over de muren en het dak lijken te vormen. De binnenmuren zijn grotendeels met panelen van geolied cederhout bekleed, die in warm contrast staan met het zwarte interieur en de betonnen vloeren. In de muurpanelen van de werkruimte en in de unieke, sculpturale bank in de keuken, die lokaal zijn gemaakt, is staal verwerkt.

Projecten in de kijker

Terug naar boven